Skoči na glavno vsebino

Navodila za Arnes AAI račune in gesla

Učenci in strokovni sodelavci Osnovne šole Vavta vas imajo za uporabo Arnesovih storitev ustvarjen AAI račun in Arnesov elektronski naslov. Prijavni podatki za Arnes e-pošto so privzeto drugačni od tistih za AAI prijavo, je pa od leta 2023 dalje omogočen vstop v e-poštni nabiralnik tudi z uporabo AAI računa.

Vsem uporabnikom AAI storitev priporočamo, da se s svojim uporabniškim imenom in geslom vsaj enkrat prijavite v sistem SIO.MDM (https://mdm.arnes.si) ter tam na zavihku ‘Kontaktni podatki’ preverite oz. vnesete vaš obnovitveni elektronski naslov. Ta podatek mora biti namreč vnešen za primer, če uporabnik pozabi svoje geslo. Prav tako si lahko (če želite) na zavihku ‘Spremeni geslo’ nastavite geslo po lastni izbiri. Dodatna navodila za uporabo SIO.MDM sistema so vam na voljo tukaj.

Geslo za e-poštni nabiralnik si lahko spremenite v nastavitvah predala, potem ko se vanj prijavite.

Če ste izgubili ali pozabili geslo za vaš AAI račun, sledite povezavi za ponastavitev gesla ali kliknite na gumb ‘Ste pozabili geslo?’ na strani za AAI prijavo.

Dodatna navodila, tudi za druge Arnesove storitve, lahko najdete s pomočjo spletne strani Pomoč uporabnikom. V primeru težav ali vprašanj se lahko obrnete na pristojno osebo za upravljanje z AAI računi na zavodu. Trenutno to funkcijo opravlja šolski računalnikar Tomaž Smrkolj, ki je dosegljiv na e-naslov tomaz.smrkolj@os-vavta-vas.si.

Related Images:

Dostopnost