Skoči na glavno vsebino

Projekt Mreža šolski pes

Našo šolo in učence že kar nekaj let obiskuje terapevtski pes. Na začetku so bili to občasni obiski, ki so temeljili predvsem na druženju in spoznavanju psa in njegovih potreb. V to delo nas je vpeljala in nam pomagala članica društva Tačke pomagačke, ga. Marinka Srebernjak s svojimi psi. Z rednim delom, usposabljanjem in veliko željo, pa njeno delo nadaljuje naša učiteljica Petra Skube Bavdek, članica društva Tačke pomagačke in vodnica psičke – Lone.  Tako s šolskim letom 2022/23 vstopamo v Mrežo šolski pes.

Terapevtski pes v šoli

Terapevtski pes v šoli ustvarja prijetno vzdušje, spodbuja pogovor in sodelovanje. Pes na učence deluje umirjeno, jih motivira, jim krepi samozavest, usmerja pozornost, zabava, tolaži …

Psička Lona je šolski pes in je mešanka, stara 7 let.

Skupaj z njeno vodnico, našo učiteljico Petro Skube Bavdek obiskujeta 1x tedensko učence, katerim pomagata pri učenju. Takrat se zgodi neverjetno, saj črke na listu kar naenkrat postanejo bolj jasne in ne migljajo več. Tisto uro je branje veliko bolj zbrano in lepo teče. Tudi številke ne ponagajajo več toliko in račun se hitro reši.

 

Učenci pri različnih urah s pomočjo psa usvajajo, ponavljajo in utrjujejo znanje na nekoliko drugačen način, ki je zabaven. Hkrati pa ob tem razvijajo empatijo, sprejemanje, spoštovanje, pozornost in sodelovanje.

 

Več o projektu Mreža Šolski pes si lahko preberete na tej povezavi.

Učna ura – človeško telo in notranji organi.

Terapevtski par

Učiteljica Petra Skube Bavdek in Lona.

Dostopnost