Skoči na glavno vsebino

29. 5. 2020

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 1. 6. 2020, se v šolske klopi vračajo učenci  4. in 5. razreda ter v sredo, 3. 6. 2020 učenci od 6. do 8. razreda.
V šolo naj pridejo le zdravi otroci.

Pouk bo potekal nekoliko drugače. Pred pričetkom vam pošiljamo nekaj informacij glede poteka dela. Prosimo vas, da dopis pozorno preberete in se v primeru nejasnosti obrnete na razrednika.

  1. IZJAVA

V ponedeljek mora vaš otrok prinesti podpisano izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo. Izjavo vam pošiljamo v prilogi, dostopna pa je tudi na šolski spletni strani. Datum na izjavi naj bo 1. 6. 2020 (za učence 4. in 5. razreda) oz. 3. 6. 2020 (za učence od 6. do 8. razreda).

Starši, ki nimate tiskalnika, lahko izjavo napišete na roke.

  1. POUK
  • Pouk bo potekal za vse učence od 8.20 do 12. 45. Urnik bo prilagojen.
  • V ponedeljek naj učenci prinesejo šolsko torbo z vsemi potrebščinami. Šolske torbe in vse potrebščine bodo učenci odnesli domov ob koncu šolskega leta. Učenci, ki morajo biti še ocenjeni, predvsem tisti, ki bodo ocene še popravljali, naj posamezne pripomočke, ki jih potrebujejo za učenje, obdržijo doma (učbeniki, DZ in zvezki).
  • Predmetni pouk v drugem in tretjem triletju bodo učenci imeli v matični učilnici oddelka, učenci učilnic ne bodo menjali.
  1. PRIHOD V ŠOLO

Učenci naj prihajajo v šolo čim kasneje (po 8. uri).

  • Učenci, ki v šolo ne prihajajo z organiziranim prevozom naj prihajajo v šolo po 8. uri. Takrat bo dežurni učitelj pričel spuščati otroke v šolo (posamično oz. do 5 učencev hkrati, da bomo lahko zagotovili ustrezno varnostno razdaljo). Do takrat bodo morali učenci čakati pred šolo, kjer bodo prav tako morali skrbeti za ustrezno varnostno razdaljo. Čakanje v jedilnici po priporočilih NIJZ zanje ni predvideno.
  • Učenci, ki prihajajo z organiziranim šolskim prevozom bodo na pouk čakali v jedilnici.
  • Garderobne omarice bodo odklenjene, zato ključka učenci ne potrebujejo.
  1. KOSILO IN ODHOD DOMOV
  • Učenci, ki so prijavljeni na kosilo, bodo na kosilo odhajali v manjših skupinah. Razpored bo narejen glede na uro odhoda domov. Učenci naj imajo s seboj kartico za kosilo.
  1. PREVOZI

Učenci, ki se v šolo vozijo iz smeri Potok (z redno avtobusno linijo) pri vožnji upoštevajo navodila NIJZ glede javnega prevoza (na avtobus vstopajo pri zadnjih vratih, sedijo le na predvidenih mestih in med vožnjo nosijo masko).

O organizaciji ostalih prevozov bo informacija objavljena na šolski spletni strani, predvidoma do 18. ure.

Ostale informacije:

  • Učenci naj od doma ne prinašajo igrač in knjig.
  • V šolski knjižnici do konca leta ne bo izposoje knjig. Knjige, ki jih ima vaš otrok doma, naj vrne v šolo.
  • Osnovna šola je obvezna. Otrok, ki se do konca leta ne bo vrnil v šolo, mora imeti zdravniško potrdilo.
  • Pogovorne ure potekajo po elektronski pošti in po telefonu. Starši v šolo ne vstopate.

Lepo pozdravljeni.

Sabina Erjavec
ravnateljica

 

 

Related Images:

Dostopnost